Over Spreek & Zing

Even voorstellen! Ik ben Melanie Wilschut; opgegroeid in de Achterhoek. In het jaar 2000 verhuisde ik naar Zwolle om toelatingsexamen te doen voor de opleiding Docent Muziek op het conservatorium (ARTEZ) en ik wist direct dat dit mijn plek was: ik speelde piano sinds mijn zevende, zong altijd al veel en het leek me erg leuk en zinvol om muziekonderwijs te geven aan kinderen en jongeren.

Na mijn studie was ik werkzaam als muziekdocent en workshopleider op veel verschillende plekken, van basisschool tot het MBO. Ook startte ik met het dirigeren van pop- en gospelkoren en het zingen in diverse bands en koren. Iets wat ik nog steeds met veel plezier doe!

Na een paar jaar als muziekdocent gewerkt te hebben, besloot ik me meer op het individu te richten en volgde de opleiding Logopedie. Vervolgens werkte ik acht jaar in allround logopedie praktijken. 
Ik deed hier wederom veel ervaring op met het werken met mensen van allerlei leeftijden. De persoonlijke begeleiding en de gezondheid van cliĆ«nten waren nieuwe elementen voor mij en spraken me erg aan. 


Sinds 2018 woon ik met mijn man David (saxofonist) en onze twee jongens in Heerde. Hier hebben we een studio aan huis waar we met veel plezier kunnen lesgeven, muziek schrijven, maken en opnemen!

Mijn missie

Met Spreek & Zing bundel ik mijn kennis en ervaring van beide vakgebieden en richt ik me specifiek op spraak en de (zang)stem. Het is mijn streven om jou te laten ervaren hoe prettig het is om gemakkelijk en zonder zorgen te kunnen spreken of zingen, in je dagelijks leven, tijdens je werk of hobby!